Porsche motorra cseréli hatliteres W12-esét a Bentley

2023.04.13. 06:04

Egy ideje már tudjuk, hogy a Bentley egyedi, 6 literes W12-esének már nincs sok ideje hátra. Bár a végső cél, hogy a márka 2030-ra teljesen elektromos palettával rendelkezzen, az egyre szigorodó emissziós szabályozások miatt már az átállás előtt is fenntarthatóbb megoldásra van szükség.

Batur 750PS Engine - 1

Az iparági hírek szerint a Bentley már meg is találta a W12 utódját, mely egy V8-as plug-in hibrid hajtáslánc lehet. Mivel az elektromos átállás felé haladva nem lenne sok értelme egy új belső égésű motor fejlesztésébe fogni, a gyártó várhatóan a Porsche 4 literes, duplaturbós V8-asát használja majd alapként, mely a Panamera Turbo S E-Hybridben is dolgozik. A két márka együttműködése teljesen logikus, hiszen mindkettő a Volkswagen-csoport ernyője alá tartozik

1

Ami az "új" hibrid V8-as teljesítményét illeti: ugyanez a hajtáslánc az említett Panamerában 700 lóerőt és 770 Nm-t présel ki magából, így bár a hengerek száma csökken, erőből így sem lesz hiány.

A hibrid V8-as a Bentley Flying Spur konnektoros változatában, a Flying Spur Hybridben debütálhat majd valamikor a jövőben, ám pontos dátumot még nem tudunk.