Itt a legdurvább kabrió Aston Martin, a DBS 770 Ultimate Volante

2023.04.14. 06:10

Régóta tudjuk, hogy az Aston Martin 770 Ultimate néven még egy utolsó, minden eddiginél durvább változatot fejleszt a DBS-ből, melyből összesen 300 kupé és 199 kabrió változat készül. Előbbit még Januárban leleplezte a gyártó, ám a nyitott tetejű modell csak most érkezett meg. Megérte rá ennyit várni.

Az ízlés persze szubjektív, de az biztos, hogy a 770 Ultimate Volante kinézetébe nehéz belekötni. Szép, harmonikus vonalakat és egyszerre izgalmas, de mégis letisztult, elegáns formákat kapunk. A teljesítménnyel sem lesz gond: a motorháztető alatt továbbra is az Aston Martin jól ismert 5,2 literes, dupla turbós V12-ese dolgozik, melyből 770 metrikus lóerőt és 900 Nm nyomatékot sikerült kipréselni. Ezzel a 770 Ultimate a valaha volt legerősebb DBS modell.

A kivételes irányíthatóság érdelében fejlesztettek a kormányművön és a futóművön is. Előbbi pontosabb és több visszajelzést szállít a kerekek felől, míg utóbbi speciális hangolásának hála javul a kezelhetőség, miközben a kényelem nem romlik.

A DBS 770 Ultimate Volantéből már most elkelt mind a 199 darab, ám az Aston Martin azért fellőtt egy online konfigurátort, hogy nyálát csorgatva bárki játszadozhasson egy kicsit.