Nézzük, de nem hisszük el: hajónak sem utolsó a Kia Picanto

2023.04.14. 09:46

Rengeteg videó kering a neten nem túl eszes autósokról, akik meggondolatlanul próbálnak áthajtani elárasztott utcákon és utakon. A forgatókönyv általában ugyanaz szokott lenni: valahol félúton az autó vizet szív, lefullad, a tulajdonosra pedig minimum egy költséges javítás, vagy akár teljes motorcsere vár.

Képernyőkép 2023-04-13 135246.png

Éppen ezért értetlenül állunk egy pár napja az interneten terjedő videó előtt, amin egy Kia Picanto egy elárasztott utcában nevetségesen mély vízen hajt keresztül, látszólag probléma nélkül. A víz már az első képkockákon is a Picanto motorháztetejét nyaldossa, ám néhány másodperccel később a hátsó kerekek elemelkednek, az apró Kia pedig lényegében hajóvá alakul.

Just going with the flow!
by u/Adventurous_Carl53 in IdiotsInCars

A kisautó ideig teljesen a víz tetején úszik, egyenesen egy már korábban elakadt kisteherautó felé sodródva, ám az utolsó pillanatokban a Picanto első kerekei ismét a talajhoz érnek, a sofőrnek pedig nemcsak sikerül elkerülnie az ütközést, de látszólag probléma nélkül kikecmereg a vízből, majd folytatja az útját.

Gyorsan tegyük hozzá: attól még, hogy a videóban sikerült a manőver, senkinek sem ajánljuk, hogy hasonlóval próbálkozzon. Hogy miért, arról itt írtunk bővebben. Egyébként elég valószínű, hogy a lubickolás után a Picanto sem jutott már messzire.