Délután lezárják a Fiumei utat, megbénulhat a közlekedés

2023.04.16. 09:29

Vasárnap, a holokauszt áldozatainak emléknapján rendezik az Élet menetét Budapesten. Az emlékező séta idén a VIII. kerületi Koltói Anna térről indul és a VII. kerületi Bethlen Gábor térre érkezik. 

A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint délután fél öt és este hat óra között lezárják a Fiumei utat, így a 23-as, 24-es, 28-as, illetve a 37A jelzésű villamosok rövidített útvonalon, a 73-as, 74-es, 76-os, 78-as és 79-es jelzésű trolibuszjáratok pedig módosított útvonalon közlekednek.

A villamosok helyett a Blaha Lujza tér és a Könyves Kálmán körút között villamospótló autóbuszok közlekednek majd a Népszinház utca-Teleki László tér-Karácsony Sándor utca-Baross utca-Orczy tér-Kőbányai út útvonalon. Várhatóan 17:30 és 19:30 között, a Rottenbiller utca, majd az István utca, illetve a Bethlen Gábor tér lezárása idején a korábban említett trolibuszok is módosított útvonalon közlekednek.

  • A 73-as és a 76-os trolibusz terelve közlekedik, nem érintik az Izabella utca / Király utca és a Munkás utca közötti megállókat, ideiglenesen az Izabella utca 44. előtt, a 70-es trolibusz Lövölde tér és Damjanich utca / Dózsa György út, illetve a 79-es trolibusz Dembinszky utca és Keleti pályaudvar közötti megállóiban állnak meg.
  • A 74-es trolibusz a Csáktornya park felé nem érinti a Szövetség utca és az Ötvenhatosok tere (István utca) közötti megállókat, a 7-es autóbusz Blaha Lujza tér és Reiner Frigyes park közötti megállóiban áll meg.
  • A 78-as trolibusz terelve jár, a Lövölde tér megállóhelyet követően a 70-es trolibusz megállóinak igénybevételével az Erzsébet királyné útja aluljáró végállomásig közlekedik, nem érinti a Bethlen Gábor utca és a Nefelejcs utca / Damjanich utca közötti megállókat.
  • A 79-es trolibusz a Dagály utcai lakótelep felé nem érinti a Munkás utca és az Ötvenhatosok tere (István utca) közötti megállókat, helyette a 7-es busz Keleti pályaudvar M és Reiner Frigyes park, illetve a 30-as autóbusz Ötvenhatosok tere megállójában áll meg.

A címlapkép illusztráció! Fotó: Juhász Gábor/MTI

Forrás: Bkk via Index.hu