A balesetező halottaskocsiban szállított szervdonor mentette meg a sofőr életét

2023.04.19. 16:39

Egy korábban történt, bizarr, de igen szerencsésen végződő balesetről számolt be a CBS News. Egy munkatárs épp a Hubbard and Son halottasház halottaskocsiját vezette Grand Junction közelében, Colorado államban, amikor balesetet szenvedett.

Forrás: CBS Colorado
Forrás: CBS Colorado

A heves havazásban, hajnali 3 óra körül a halottaskocsi vezetőjét egy másik autós hirtelen irányváltásra kényszerítette, ami miatt a halottaskocsi egy kisebb hófalnak ütközött. Maga az ütközés nem volt súlyos, ugyanakkor az autó orra egy szakadék fölött lógott magasan a semmiben.

Itt kapott szerepet az autó hátuljában szállított elhunyt, aki korábban már felajánlotta a szerveit, hogy azokkal esetlegesen mást is megmenthessenek. Valószínűleg nem is sejtette, hogy már azelőtt is megment egy életet, hogy ahhoz bármelyik szervére szükség lenne.

Az történt ugyanis, hogy halottaskocsi hátuljában lévő koporsó és benne a szerveit felajánló elhunyt kiegyensúlyozta az autót, így az nem zuhant bele a szakadékba. A rendkívül szerencsés sofőr így ki tudott mászni az autóból és egy karcolás nélkül megúszta az esetet, aminek durva vége is lehetett volna, ha az autó a mélybe zuhan. 

Forrás: CBS Colorado