Le kellett zárni az M4-est, kigyulladt egy munkagép

2023.04.19. 09:39

Az M4-es autóút főváros felé vezető oldalán Üllő magasságában történt a baleset. Körkép a többi autóútról, sztrádáról. 

A kép illusztráció.
A kép illusztráció.

Az M4-es autóúton, Budapest felé, a Gyömrő-Üllő csomópontnál kigyulladt egy pálya menti munkagép, emiatt a 35-ös jelű Péteri-Monor nyugat csomópontban a rendőrség a pályát lezárta és letereli a forgalmat – derül ki az utinform.hu szerdán nem sokkal 9 óra után publikált összefoglalójából. A pálya tisztítása miatt a szembejövő, Törökszentmiklós felé vezető oldalon a belső sávot zárták le a 30-as kilométernél. A balesetről a katasztrófavédelem azt írta, teljes terjedelmében égett az út szélén álló daru, amikor a monori hivatásos tűzoltók a helyszínre érkeztek. Az egységek megakadályozták a lángok továbbterjedését, majd eloltották a tüzet, és megkezdték az utómunkálatokat. 

Az említett időpontban  azaz 9 óra után  a többi autópályán a következő volt a helyzet: 

  • Az M5-ös autópályán a burkolatot javítják a Röszke felé vezető oldalon, a 28-as kilométernél Ócsa térségében, valamint kissé távolabb Örkény térségében az 50-es kilométernél is. A munkaterületnél a külső sávot kerítik el a forgalom elől, Ócsa térségében már torlódik a forgalom. A fővárosban végzett munka miatt is torlódik a forgalom az M5-ös autópályán, itt a belváros irányába.
  • Az M1-es autópálya főváros felé tartó oldalán, Győr elkerülő szakaszán, a burkolatot javítják. A 130-as kilométertől a 129-es kilométerig a külső sávot zárva tartják.
  • Az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán, Kál térségében mozgó terelés mellett burkolatjelet festenek fel. A 100-as kilométertől a 90-es kilométerig az aktuális munkaterület mellett a külső sávot lezárják.
  • Szalagkorlátot javítanak az M7-es autópálya Letenye felé tartó oldalán, Baracska térségében. A 36-os kilométernél csak egy sáv járható. A munkaterület mögött a torlódás meghaladta a 3 kilométert.
  • Az M0-s autóút keleti szektorán a gyáli és a maglódi csomópont között az erős forgalomban szakaszosan torlódik a kocsisor, mindkét irányban.
  • Az M6-os autópályán, a 165-ös és a 171-es km közötti alagútláncban szerdán is dolgoznak, ezért a Budapest felé vezető oldalt lezárták. A forgalmat az ellenkező oldalra terelik át.

A fenti információk szerda reggel 9 óra utáni állapotot tükrözik, később változhat a helyzet valamennyi felsorolt útszakaszon.