Útinform: balesetek, torlódások

2023.04.22. 13:49

6-os főúton, a 67-es km-nél, Dunaújváros határában két személyautó ütközött össze. A helyszínelés idejére a forgalom félpályán halad.

Az M0-s autóút keleti szektorán az M3-as autópálya felé vezető oldalon Maglód térségében a 45-ös és 46-os km közötti szakaszon a burkolat hibáit javítják. A munkaterület mellett csak egy sáv járható. A torlódás közel 4 km-es.

Több autópálya szakaszon kezdődtek burkolatfelújítási munkák. A munkaterületek előtt a forgalom-, és a sebességkorlátozásokra is táblákkal hívják fel a közlekedők figyelmét.

Az M7-es autópályán:

- Zamárdi és a Kőröshegyi völgyhíd közötti szakaszon, valamint Balatonőszöd térségében a 115-ös km-től a 118-as km-ig, illetve a 130-as és a 133-as km között a Letenye felé vezető oldalt lezárták, a forgalmat a Budapest felé vezető oldalra terelik át, ahol irányonként egy-egy sávon halad a forgalom.

- a Zalakomári pihenő és a Nagykanizsa kelet csomópont között a főváros felé vezető oldalt újítják fel, ezért a járműveket átterelik az ellenkező, Letenye felé vezető oldalra, ahol irányonként egy-egy sáv lesz majd járható.

- hídfelújítási munkákat végeznek Fonyód térségében a 151-es és a 155-ös km között. A határ felé tartó oldalt lezárták, a forgalmat a Budapest felé vezető oldal belső sávjára terelik, a főváros felé tartók pedig a külső sávot használhatják.

Az M3-as autópályán a főváros irányába, a káli szakaszon a 101-es és 90-es km között, lezárták a belső sávot, egy néhány nap múlva kezdődő munkavégzés kapcsán. A forgalom a külső és a leálló sávon halad. Szintén Budapest felé, a munkavégzés kapcsán a közeli, 92-es km-nél lévő Kisasszonytéri pihenőhelyet is lezárták. Helyette a 106-os km-nél, a Rekettyés pihenőt, vagy a 87-es km-nél a Nagyfüged pihenőhelyet használhatják.

A magyar-román határszakaszon, az M43-as autópályán a Csanádpalota határátlépő előtt, az erős tranzitforgalom miatt 7 km-es a kilépő kamionsor.

Forrás: utinform.hu

Címlapkép: Mónus Márton/MTI