Szabálytalanságcunami: ivott, autót lopott, nekiment az oszlopnak, lebukott

2023.04.23. 06:37

Egy 29 éves dunaújvárosi fickó belehúzott: ittasan kötött el egy autót, amivel aztán oszlopnak hajtott. Mindezt jogsi nélkül. 

polic.png

Egy dunaújvárosi lakos vasárnap este szólt a rendőröknek, hogy a Suzukiját a benne hagyott indítókulccsal valaki beindította és elvitte. Emellett az ismeretlen elkövető a ellopta a Suzuki-tulaj pénztárcáját, a benne található készpénzzel, személyi okmányaival és a gépjármű forgalmi engedélyével együtt, melyet szintén az autóban felejtett - írja a police.hu. 

A rendőrök a térfigyelő kamerarendszer felvételei alapján egy órán belül Dunaújvárosban, az Arany János utcai töltőállomás területén megtalálták az ellopott autót és az alkalmi sofőrt.

Kiderült, hogy a 29 éves férfi az Aranyvölgyi és a Baracsi út kereszteződésénél balesetet szenvedett, miután felhajtott a járdára és oszlopnak ütközött. A baleset következtében az autótolvaj nem sérült meg, azonban az autóban anyagi kár keletkezett. A férfi ittas volt és jogosítványa sincs. 

Az autótolvaj elismerte bűnösségét, vele szemben lopás, ittas vezetés megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás, az engedély nélküli járművezetés miatt pedig szabálysértési eljárás indult.