A Renault már az árcsökkenés gondolatától is visszatáncolt

2023.04.24. 11:11

A Renault pénzügyi igazgatója arról számolt be a befektetőknek, hogy nem csökkentik az elektromos autóinak árát.

DSCF3949

A Renault mégsem követi a Teslát a sorozatos árcsökkentéseiben, mondván, hogy a cég megengedheti magának, hogy kevesebb autót adjanak el az árszint fenntartása érdekében. „Ha ez némileg alacsonyabb volument eredményez, hát legyen" – jelentette ki a cég pénzügyi igazgatója.

Thierry Pietonnak, a Renault pénzügyi igazgatójának azért kellett erről beszélni, mert a cég márkafőnöke a hét elején még azt pedzegette, hogy a Tesla miatt ők is belekezdhetnek egy globális árcsökkenésbe az elektromos autóiknál, hogy versenyképesek maradjanak.

„Országról országra, piacról piacra elemezni fogjuk, hogy milyen szintű csökkentésre van szükségünk ahhoz, hogy versenyben maradjunk” – ígérte Cambolive.

Pieton viszont csütörtökön azt mondta, hogy a Renault a Megane E-tech árképzésével úgy foglalkozhatna, hogy vonzóbb lízing- és finanszírozási feltételeket kínál, valamint olyan előnyöket nyújthatnának, mint például ingyenes fali töltőt. „Nem hajtottunk végre drasztikus árváltoztatásokat, és nem is tervezünk ilyet” – közölte.

Hozzátette, hogy a Megane E-Tech árrés szempontjából nagyon nyereséges, és vásárlóik 80 százaléka a nagyobb villanymotort választotta, ezen belül pedig több mint 60 százalékuk a legmagasabb felszereltségi szint mellett döntött. Ráadásul a kiskereskedelmi vásárlók 80 százaléka a Renault-n keresztül finanszírozta az autót. 

Viszont más autógyártók mérlegelik, hogy követik-e a Tesla példáját: például a Ford csökkentette a Mustang Mach-E árait az Egyesült Államokban.

(via Automotive News Europe)