A Ford és a GM nem csökkenti az árait

2023.04.25. 13:38

Sem a Ford, sem a General Motors nem tervez beszállni a Tesla által generált árháborúba.

DSC00512

A két detroiti autógyártó, a General Motors (GM) és a Ford jelenleg arról próbálja meggyőzni a Wall Street-i befektetőket, hogy nem fognak árháborúba keveredni a Teslával. 

A Reuters beszámolója szerint a befektetők viszont nincsenek meggyőződve erről. Részben a Tesla sorozatos árcsökkenése miatt a GM részvényei 20 százalékkal, a Fordé pedig 13 százalékkal csökkent február óta.

A GM szerdán számol be az első negyedéves eredményeiről. A gyártó eddig lassan indította be legújabb elektromos járműveinek gyártását, az első negyedévben mindössze 968 Cadillac Lyriq EV-t szállított. Ennek ellenére amerikai eladásai 18 százalékkal nőttek az egy évvel korábbihoz képest.  Viszont az alacsony számú elektromos autó gyártása rövid távon segíthet a vállalatnak elkerülni a Tesla árcsökkentéseinek hatását – írta Ryan Brinkman, a J.P. Morgan elemzője.

A Ford pedig jövő hét kedden számol be az első negyedév eredményeiről. A cég a pick-upok értékesítésével büszkélkedhet igazán, ugyanis a tavalyi év ugyanezen időszakához képest 21 százalékkal több F-150-et adott el.