Saját szállítmánya nyársalta fel egy kamion fülkéjét

2023.04.25. 06:10

Elképesztő szerencséje volt annak a kamionsofőrnek, aki alighanem durván leizzadt, amikor felfogta, hogy mi is történt vele valójában. A teherautóval épp hatalmas, betonból, illetve fémből készült oszlopokat szállított az autópályán, amikor hirtelen meleg lett a helyzet: egy másik közlekedő bevágott elé, a kamion sofőrje pedig emiatt beleugrott a fékbe.

Igen ám, de a pótkocsin lévő rakomány úgy gondolta, hogy inkább nem kerüli ki a fizika törvényeit és tehetetlenül halad tovább. A szállítmány útjában azonban ott volt a kamion fülkéje, amin megdöbbentő könnyedséggel hatolt át két oszlop. Ezek darabonként körülbelül 2,5 tonnásak voltak, tehát egyesével nagyjából annyit nyomnak, mint egy kifejlett Audi RSQ8.

A sofőr hazafele valószínűleg vett egy lottót, hiszen a feje a helyén maradt, sőt, egy karcolás nélkül megúszta a balesetet. A rendőrségi jelentés szerint a féknyom 26 méteres volt, ami arra enged következtetni, hogy a kamion egyáltalán nem ment gyorsan, amikor az incidens történt.

Az eset Tampában, Floridában történt, és egyértelműen a kamion elé felelőtlenül bevágó autós volt a fő probléma, ugyanakkor azt azért megnéznénk, hogy mégis hogyan rögzítették a rakományt, ha az egy hirtelen fékezésre ilyen élénken megindul.

Forrás: The Drive / FHP Tampa / WKYC Channel 3