8 személyhez 8 henger és egy adag brutalitás

2023.04.27. 11:43

Az új Land Rover Defender több kaszniváltozatban is kapható, ezek közül a legnagyobb a 130-as, amibe akár 8 ember is befér. Ezentúl ezt a sok embert pokoli gyorsan tudja majd mozgatni, hiszen a 130-as is megkapja a márka ötliteres, kompresszoros V8-asát. Újdonság még az Outbound kivitel, ami a külsejével az expedíciós járművek szellemiségét idézi.

Úgy tűnik, hogy a V8-as változat az összecsengő számokról szól: 8 személyt vihet a motortérben lévő 8 hengerével, aminek a teljesítménye egy 8 sebességes automatán keresztül jut el a kerekekhez. Az 500 lóerőhöz egyébként 610 Nm-es csúcsnyomaték párosul és a gyorsulása se szerény: a 2,7 tonnás, közel 5,4 méter hosszú monstrumnak elég 5,7 másodperc, hogy álló helyzetból indulva elérje a 100 km/h-t.

A V8-as verziót csak feketében és szürkében kínálják majd, és a fenyegető csomag részei lesznek a 22 colos alufelnik és néhány diszkrét V8 felirat is itt-ott. Sőt, négy kipufogóvéget szerelnek a csúcsmotoros változatra, ami némileg karakteridegen megoldásnak tűnik.

Ezentúl lesz a Defender 130-nak egy expedíciós – és elég állatul kinéző – Outbound kivitele, ami kizárólag ötüléses változatban lesz elérhető. Ez a verzió hibátlanul hangsúlyozza, hogy nem zavarja, ha nem csak megmutatja neki a gazdája a természetet, hanem hosszabb időt is eltölt a vadonban. A tetőcsomagtartón és oldaldobozon túl is akad 1329 liternyi csomagtér még akkor is, ha öten utaznak benne, így az egészen biztos, hogy a felszerelésnek lesz helye.

További újdonság a Defendereknél, hogy a 110-esnél megjelent a County kivitel, ami tulajdonképpen egy optikai csomag, ami a régi változatoknak állít emléket. A leglátványosabb elemek az acélfelnire emlékeztető, fehérben is kérhető, 20 colos alufelnik és a fehérre fényezett tető.

Forrás: JLR