Kazahsztáni vállalat veheti meg a Hyundai oroszországi gyárait

2023.04.29. 16:00

A Hyundai azt tervezi, hogy kivonul Oroszországból és eladja ottani gyártóüzemeit egy kazahsztáni vállalatnak  – jelentette a dél-koreai média.  

075 zawrzel-carshowr210818 npQoM

Az MBC dél-koreai televíziós csatorna arról számolt be, hogy a Hyundai oroszországi gyárainak eladásáról szóló tárgyalások a végső fázisban vannak, már csak az orosz kormány végleges jóváhagyására várnak.

A cég az információval kapcsolatban azt közölte, hogy az eladással kapcsolatos tárgyalások folyamatban vannak, viszont még semmi sem dőlt el.

A Hyundai még tavaly felfüggesztette oroszországi üzemének működését. Idén márciusban arról már lehetett tudni, hogy a cég már különböző lehetőségeket vizsgál, hogy mi legyen az oroszországi működésükkel kapcsolatban.

A Hyundai a Reutersnek azt mondta, hogy különböző forgatókönyvek vannak az oroszországi üzletáguk jövőjével kapcsolatban, szóval még nem született végleges döntés.

A háború és a vele járó szankciók előtt a Hyundai és a Kia évente mintegy kétszázezer járművet gyártott Oroszországban, ami cégek járműveinek mintegy négy százalékát tette ki.

A Renault mellett a Hyundai és a Kia is a legkelendőbb márkák közé tartozott Oroszországban. A szankciók hatására viszont több globális szereplő kivonult az országból, helyükre pedig kínai márkák lépnek.