Karácsony „főnökei" dönthetnek a Lánchídról

2023.05.02. 11:10

A főpolgármester szerint jól működik a Lánchídon a forgalmi rend, de nem ő, hanem a szavazás dönti majd el, mi legyen a jövőben. 

A Lánchíd felújítása ütemezetten halad, a kivitelező mindennel elkészül határidőre. Jelenleg azt a részt újítják fel, ahol a gyalogosok közlekednek – mondta egyebek mellett a Jazzy Rádióban Karácsony Gergely főpolgármester az Index szemléje szerint. 420A1517

Szerinte megfelelően működik a Lánchíd mostani forgalmi menetrendje. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a rolleresek, bicajosok, a buszok és a taxik átmehetnek a hídon, a sima autósok nem. Karácsony egyébként megtartaná a mostani forgatókönyvet, közölte ugyanakkor: erről nem ő dönt, szavazás lesz a Lánchíd forgalmi szabályozásáról. 

„Azt akarom, hogy a lakosok érezzék, hogy ők a főnökeim. A budapestiek négy kérdésről szavazhatnak majd. Be kell vonni az embereket a döntéshozatali folyamatokba, információkkal kell őket ellátni, így lehet racionális döntéseket hozni” 

– tette hozzá. (A voksolásra egyébként várhatóan idén ősszel kerülhet sor.) 

 A Lánchíd felújítása 2021 júniusában ért oda, hogy le kellett zárni a közúti forgalom és a gyalogosok elől. Tavaly decemberben jött a korlátozott nyitás, amelynek eredményeként a fent említett járművek számára (busz, kerékpár, motor, roller, taxi) átmehetnek rajta. Utóbbi döntésről Békés Dóra kollégánk túrós tésztával példálózó véleménycikke itt olvasható