A GPS-t követték, a vízbe hajtottak

2023.05.06. 10:48

Ha az ember idegen helyen vezet, bizony megesik, hogy eltéved. Ilyenkor nyilván mindenki azonnal a GPS-hez nyúl, de sokszor az se sokat segít. Ha a technika tehetetlensége az emberi hülyeséggel párosul, az igazán veszélyes lehet, ahogy azt a Hawaiin történt baleset is mutatja. 

vizbeeses kesz.gif

A bérelt Dodge Caravant vezető hölgy ugyanis, bár egy part menti turistalátványosságot igyekezett megtalálni, mégis belőle vált szenzáció. Az autóban ülők az mondták, ők csak a GPS utasításait követték, amikor vízbe vezették járművüket. Egy szemtanú beszámolója szerint az autó „elég nagy” sebességgel, magabiztosan hajtott a vízbe. Szerinte az autóban utazók annyira biztosak voltak abban, amit csináltak, hogy akkor is mosolyogtak, miután kiszálltak a süllyedő járműből.

Az eset abszurditását tovább fokozza, hogy az autó nem egy partfalról, hanem egy hajók leeresztésére szolgáló rámpáról hajtott a vízbe, tehát a sofőr biztosan láthatta, nincs előtte út. Az incidensben senki sem sérült meg, azonban az anyagi kár jelentős.

Forrás: Carscoops