760 lóerős kombival rukkolt elő az ABT

2023.05.07. 08:25

A modern autógyártás legperverzebb és egyben legőszintébb huligánjai a túlmotorizált kombik. Nem is tagadom, hogy rajongok ezért a kategóriáért, hiszen önmagában már az is csoda, hogy létezhetnek. 

Az alap RS6 is már önmagában egy csoda, hiszen egy 600 lóerős, V8-as, két turbóval szerelt családi kombi semmiképp sem nevezhető hétköznapinak. Az ABT is tökéletes alapnak gondolta, korábban készítettek is belőle egy 740 lóerős változatot.

Mivel ők is látják, hogy kihalófélben vannak a nagy hengerszámú benzines motorok, ezért a V8-as motor előtt tisztelegve előálltak ezzel a különleges - Legacy Edition - kiadással. A 760 lóerőre és 980 Nm nyomatékra képes teljesítményhez kapott az autó egy egyedi motorvezérlőt, ABT turbófeltöltőket és intercoolereket.

Ahhoz, hogy mindenhova megfelelő mennyiségű levegő érkezzen, egyedi karbon légbeömlőket terveztek az RS6 LE-hez. Ezen felül máshova is jutott bőven karbon, de ezek javarészt az autó esztétikumához dobnak hozzá, mintsem a funkcionalitáshoz. Az autó hangjáról egy egyedi ABT kipufogórendszer gondoskodik - négy darab 102 milliméteres csővel a végén. 

Ha nem lennénk megelégedve a gyári futóművel, természetesen rendelhetünk hozzá ABT sportfutóművet is. Kifejezetten ehhez az autóhoz fejlesztettek egy High Performance IR22 kovácsolt felniszettet is, melyre Goodyear Eagle F1 Supersport 295/30 ZR22 raknak.

Mindenki szaladjon a boltokba, hiszen a limitált kiadású kombiból csak 200 darabot terveznek készíteni.

Forrás: carthrottle.com