Kiszivárgott képeken az új Alpine kisautó

2023.05.09. 16:24

Már nem kell sokat várni az új Alpine kisautó érkezésére, a márka ma éjjel fogja hivatalosan is bemutatni. Az újdonság neve Alpine A290 Beta lesz és a már hivatalosan is bejelentett, elektromos Renault 5 adja hozzá az alapokat. A 2024-re ígért 5-ös 136 lóerőt tud majd, a hatótávját pedig 400 kilométeresnek ígérik.

Ennek a modellnek a sportos változata lesz az Alpine A290 Beta, és úgy tűnik, hogy idő előtt kiszivárgott róla pár kép. Bár van rá esély, hogy így fog kinézni a kis Alpine, a bemutatóig ezt nem vehetjük biztosra.

Forrás: Car Design World Instagram
Forrás: Car Design World Instagram

Ha végül igazinak bizonyulnak a kiszivárgott képek, akkor egy nagyon vagány darab lesz a Alpine Turbo és a GT Turbo szellemiségét megidéző, elektromos hot hatch. Az A290 mokány kiállású autónak tűnik, hangsúlyosra rajzolt első és hátsó lökhárítóval, felfelé ívelő hátsó szárnnyal és kis kiegészítő fényszórókkal.

Forrás: Car Design World Instagram
Forrás: Car Design World Instagram

A legállatabb – és egyben legfeltűnőbb – részlet, hogy a felnik váratlanul formájúak, hiszen a közepük négyzetet formáz. A háromszögekből álló dekorációk, illetve a kék és rózsaszínes betétek szintén ügyesen feldobják az elektromos A290 külsejét.

Forrás: Alpine
Forrás: Alpine

Ami szinte biztosra vehető, hogy a Renault 5-ösnél erősebb lesz az Alpine változat, ahogy vélhetően a futóművét is sportosabbra hangolják majd, hogy hű legyen az Alpine márkanévhez. Nemsokára minden kiderül, addig pedig lehet tippelni, hogy valóban a nemsokára bemutatásra kerülő A290 Betát látjuk-e a képeken.

Forrás: Car Design World Instagram