Súlyos baleset a szolnoki cirkuszban: kiesett egy motoros a halálgömbből

2023.05.19. 14:21

Súlyos sérülésekkel szállították kórházba a nőt, aki egy szolnoki cirkuszi előadáson motorjával kiesett a halálgömbből.

Az Országos Mentőszolgálat közleménye szerint a baleset azért következett be, mert a 25 év körüli brazil nő vélhetően rosszul választotta meg a sebességet mutatványa során. A nézők azt hitték egy ideig, hogy ez a mutatvány része, de mikor a motoros nem mozdult, többen is a mentők segítségét kérték. A mentők perceken belül kiértek a helyszínre, akit a helyszínen elláttak, majd kórházba szállítottak.

A Blikk egyik olvasója egy videót is megosztott a portállal a baleset pillanatáról. Ezen látható, hogy a halálgömb (egy fémből készült, rácsos gömb) a mutatvány részeként kettényílik, majd összecsukódik. Viszont a 25 éves motoros a becsukódás előtti pillanatokban nagyon a gömb szélére ment, majd kirepült belőle.

A baleset után a Magyar Nemzeti Cirkusz kiadott egy közleményt, amiben részletezték, hogy Alice-t medencesérüléssel szállították kórházba, állapota stabil. Hozzátették: „Az előadás alatt minden biztonsági előírás betartása ellenére sajnos előfordulhatnak balesetek, ez az artista előadóművészek szakmájának velejárója.”