Közösen gyárt autós multimédiát a MediaTek és az Nvidia

2023.05.31. 15:19

A technológiai ipar két kiemelkedő vállalata, a Mediatek és az Nvidia összeadja a tudását annak érdekében, hogy magasabb szintre emeljék az autókba épített szórakoztató elektronikai rendszereket.

A chipágazat két meghatározó vállalata, az Nvidia Corp. és a MediaTek Inc. együttműködésre lép, hogy magasabb szintre elemelje az autókba épített infotainment rendszerek tudását. 

Képessé fogják tenni ezeket például streamelésre vagy videójátékok fogadására, illetve arra, hogy mesterséges intelligencia segítségével kövessék az autók vezetőinek utasításait. A megállapodást a Reuters tudósítása szerint a Computex technológiai show-n jelentették be Tajvanban. Az egyezség szerint a MediaTek egy úgynevezett egylapkás rendszeren (system-on-chips) egyesíti a Nvidia grafikus grafikus chipsetét és szoftverét.

2

Ez fogja kiszolgálni kiszolgálni az autók fedélzeti infortainment kijelzőit. A pirinyó rendszer együttműködik majd a Nvidia automatizált vezetéstámogató rendszereivel is. A kijelző egyebek mellett képes lesz megmutatni az autó körüli környezetet, miközben kamerája figyeli a vezetőt.

Az autóiparnak olyan beszállítókra van szükségük, amelyek évtizedeken át együttműködnek velük –mondta Jensen Huang, a Nvidia vezérigazgatója. A pratnerségre lépő cégek szerint olyan minőséget és erőt képviselnek, amely teljesíti ezt az elvárást.

A MediaTekkel kötött partnerség segítségével a Nvidia betörhet az system-on-chipes infotainment rendszerek évi 12 milliárd dolláros piacára. Az első közös termék piacra dobását 2025-re tervezik. A Nvidia eddig a prémium márkákra figyelt elsősorban, mint amilyen a Mercedes-Benz vagy a Jaguar. A MediaTek amelynek fő profilja az androidos okostelefonok chipjeinek gyártása, Dimensity Auto technológiáját az olcsóbb autókhoz kínálta. Az együttműködés révén mindkét cég új piacokat érhet el, legalábbis ez a cél.