Mobil műszaki vizsgálóállomással ment illegális gyorsulási versenyre a rendőrség

2023.06.08. 10:43

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya és a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal Közlekedési, Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Járműforgalmi Osztálya ellátogatott egy illegális gyorsulási versenyre szombaton. De nem versenyzési szándékkal.

A Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal oldalán azt írta, hogy „az ellenőrzés célja a közúti közlekedés biztonságának növelése, a jogsértések felfedése és azok visszaszorítása. A közlekedési hatóság a mobil műszaki vizsgálóállomását is a helyszínre telepítette, amely segítségével fékhatás műszeres mérésére, valamint a futómű állapotának aktív vizsgálatára is sor került a járművek szemrevételezéssel történő általános műszaki állapotának ellenőrzése mellett.”

1

A kormányhivatal meglepőnek találta, hogy az ellenőrzés alá vont hat járműből ötben találtak hiányosságot, engedély nélküli átalakítást. Az öt sofőr díja pedig az lett, hogy a hatóság kijelölt vizsgaállomására mehetnek műszaki vizsgálatra.

IMG 20230603 215830

Megjegyezték, hogy a jövőben még intezívebbé válnak az ilyen akciók. Ugyanis „a gyorsulási versenyek rendkívül balesetveszélyesek, erős zajhatást idéznek elő, amely különösen zavaró a környéken élők számára.”