4 tonnás fahíd vs. 20 tonnás mixerkocsi: 0-1

2023.09.26. 14:07

Hiába a magasság- és súlykorlátozást jelző táblák, időről időre megtörténik, hogy egy figyelmetlen vagy nemtörődöm járművezető nekihajt egy felüljárónak, vagy egy olyan hídon próbál keresztülmenni, amelyen semmi keresnivalója nem lenne.

Utóbbi történt meg az Egyesült Államok Texas államában található Montgomery Countyban, amelynek kisebb, 4 tonna teherbírású fahídján egy körülbelül öt-tízszer olyan nehéz mixerkocsi próbált áthajtani. Az eredmény nem meglepő.

Képernyőkép 2023-09-26 105254.png


Azon kívül, hogy a városka egy darabig híd nélkül marad, a figyelmetlen sofőr az autómentőknek is alaposan feladta a leckét. A szakemberek csak többszöri próbálkozásra, három óra kemény munkával tudták kiemelni a mélybe zuhant mixert. Ha valakit érdekel, hogyan zajlik egy ilyen nehéz mentés, az alábbi videón a teljes folyamatot megtekintheti:

A tehergépjármű sofőrje egyébként komoly sérülések nélkül megúszta az esetet, ráadásul mivel a híd magántulajdon, egyelőre rendőrségi eljárás sem indult ellene. Ettől függetlenül egy szaftos kártérítési igényre később még számíthat, ahogy a főnökeinek is lesz mit megmagyaráznia.