56 büntetőpontot szlalomozott össze a forgalomból kivont Mercedes-szel menekülő eltiltott sofőr

2024.06.14. 13:35

  • A BRFK XVIII. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei június 6-án délután figyeltek fel egy fekete Mercedesre, melyet a nyilvántartás szerint kivontak a forgalomból, a sofőrjét pedig eltiltották a vezetéstől.
  • Annak ellenére, hogy a járőrautó fény- és hangjelzés használatával próbálta megállásra bírni az autóst, az lassítás helyett menekülni kezdett.
  • A tilos jelzéseken áthaladás miatt összesen 455 ezer forint közigazgatási bírságot és 56 büntetőpontot szabtak ki a sofőrre, valamint szabálysértési eljárások indultak vele szemben

A BRFK XVIII. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei június 6-án délután figyeltek fel egy Lakatos úton közlekedő fekete Mercedesre, melyet a nyilvántartás szerint kivontak a forgalomból. Ha ez nem lenne elég, a rendőrök a volánnál ülő férfit is felismerték, hiszen valamivel korábban eltiltották a vezetéstől.

Annak ellenére, hogy a járőrautó fény- és hangjelzés használatával próbálta megállásra bírni az autóst, az lassítás helyett menekülni kezdett. A sofőr több piros lámpán és záróvonalon áthajtva a Sibrik Miklós felüljárón át a kőbányai Új Köztemető felé vette az irányt. Ott a Kozma utcán a villamossínekre hajtva próbált meglépni, de nem járt sikerrel: kerekei defektet kaptak, az autó pedig 60 méter után elakadt.

A sofőr azonban még ekkor sem adta fel: a kocsiból kiugorva a temetőn keresztül gyalog menekült tovább. Végül a két kilométerre lévő Rákos vasútállomáson fogták el.

A 41 éves M. Mihályt a BRFK X. Kerületi Rendőrkapitányságra állították elő, ahol járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntett megalapozott gyanújával hallgatták ki. A tilos jelzéseken áthaladás miatt összesen 455 ezer forint közigazgatási bírságot és 56 előéleti (büntető)pontot szabtak ki rá, valamint szabálysértési eljárások indultak vele szemben a további veszélyes közlekedési manőverek miatt is. – írja a police.hu.