Gyönyörű kupét tervezett titokban a Cadillac

2024.06.20. 09:06

  • A Cadillac még 2018-ban rajzolt egy gyönyörű kupét egy másik koncepcióautó alapjait használva.
  • A név nélküli autó bizonyos formai elemeit később felhasználták a CT5 és a CT5-V Blackwing tervezésénél.
  • A kupék piaca egyre gyengébb, így már a Cadillacnak is csak szedán és SUV modelljei vannak.

A Cadillac mostanában szívesen idéz fel soha meg nem született koncepciókat a közelmúltból. Sok modell kívánatos ezek közül, mint például a nemrég megmutatott név nélküli kupéjuk, ami a 2016-ban bemutatott Escala koncepció továbbgondolásából született, amikor is a négyajtós formából csináltak egy baromi szép kétajtós kupét. Erről kerültek most fel képek a GM Design's instagram oldalára.

A koncepció 2018-ban készült, de akkor nem mutatták meg a nagyvilágnak. Képek akkor szivárogtak ki róla, amikor a Cadillac beadta az autóról szóló dokumentumokat az Amerikai Szabadalmi és Védjegyhivatalba. Később azt mondták, hogy a kupé bizonyos formai megoldásait adaptálták a CT5 és CT5-V Blackwing modellekbe. Ez az autó lehetett volna ezeknek a modelleknek a nagytestvére, így konkurenciát állítva például a 8-as BMW-nek Amerikában.

Bár nagyon szép, valószínűleg a Cadillac is látja, hogy a kupék piaca nem olyan erős. Az SUV-k terjedése óta ők is inkább arra fókuszálnak, így mióta az ATS Coupe kifutott 2019-ben, csak hobbiterepjárói és szedánjai vannak az amerikai márkának. A GM egyik vezető dizájnere nemrég beszélt arról, hogy ettől a trendről esetleg egy hipersportautóval térnének el, de konkrétumot nem mondott.

Forrás: Motor1