Csavarok hullanak ki a Rivianek futóművéből, menet közben fordul ki az autó kereke

2024.06.24. 08:29

  • Nemrég arról posztolt egy reddit felhasználó, hogy Rivian R1T pickupjának menet közben befordult a jobb első kereke
  • A poszt alatt a kommentekben egyre több tulaj jelent meg hasonló problémával
  • Sokan arra gyanakodnak, hogy a csavarok egyszerűen kiesnek a futóműből
  • Egy felhasználónak úgy szállították le a vadonatúj R1T-jét, hogy lógtak a csavarok a futóműből
  • Az esetnek köze lehet egy 2022-es visszahíváshoz, akkor a felső lengőkar és a kormányösszekötő csavarjai lehettek problémásak
  • A gyártó egyelőre vizsgálja az esetet

Egy új típus bevezetésénél előfordulnak gyerekbetegségek, amiket a gyártó gyakran visszahívásban orvosol. Ezek gyakran apróságok, ám a Riviannél egy elég súlyos probléma látott napvilágot. Egyre több felhasználó panaszkodik arra, hogy autóiknak egyszerűen befordul a kereke ment közben. Van akinek ezt nem kellett átélnie, mert még a szállítás során észrevette, hogy szanaszét állnak a futóműcsavarok.

Egy Reddit felhasználó posztolt néhány képet Rivian R1T pickupjáról, melynek teljesen bebillent a jobb első kereke. A posztban azt írta, hogy éppen elhozta a szervizből autóját, mely a platófedél és még pár apróság javítása miatt volt bent. Másnap áthajtott egy vasúti átjárón és az autónak váratlanul befordult az első kereke. A poszt alatt több másik olyan felhasználó is megjelent, akivel hasonló eset történt.

Wheel Fell Off 😱😱
byu/StrangeExchange86 inRivian

A legtöbben azt írják, hogy az első futómű alsó lengőkarjában kilazulnak a csavarok. Amikor már nem fognak szinte semmit, elég egy kisebb ütés is ahhoz, hogy eltörjenek vagy kiszakadjanak a helyükről és az autó lehasaljon. Arról egyelőre nem tudni, hogy csak R1T tulajokat érint-e a hiba, vagy a Rivan más modelljeivel gond is lehet. Többen arra tippelnek, hogy a dolognak köze lehet egy 2022-es visszahívási akcióhoz, amiben 12 212 autót rendelt vissza az amerikai gyártó. Akkor az első futómű felső lengőkarjának csavarja és a kormányösszekötők bekötése volt problémás.

Delivered like this
byu/Nototrader inRivian

Egy reddit felhasználó pár napja arról posztolt, hogy éppen vadonatúj Rivian R1T pickupját vette volna át, amikor hibát észlelt. Az autót elkezdték leszedni a trélerről, amikor észrevette, hogy lóg a csavar az első futóműből, nem fog sokáig tartani. A vadonatúj autót azonnal visszavitték a kereskedőhöz és javították a hibát. Mivel több ilyen esetre is fény derült, a Carscoops megkereste a gyártót, ahonnan csak annyit válaszoltak, hogy vizsgálatot indítottak az ügyben.