Életében először vezetett autót, súlyos balesetet okozott

2024.06.27. 14:01

  • Súlyos baleset történt Békésen még az év elején.
  • Egy 26 éves férfi a biztonságosnál jóval nagyobb sebességgel próbált bevenni egy kanyart, ami nem sikerült neki.
  • Az eljárás során a balesetet okozó férfiről kiderült, hogy ittas volt, nem volt jogosítványa, nem használta a biztonsági övet, sőt autót is akkor vezetett először életében.

Békésen a Csallóközi utcában ütközött oszlopnak egy Fiat Brava még 2024 januárjában. Az autóban öten ültek, közülük egyetlen utas használta a biztonsági övet. Az ütközésben a sofőr és az első ülésen utazó utasa súlyosan megsérült, a hátul ülők könnyebb sérüléseket szenvedtek.

A baleset egy olyan kanyarban történt, amelyet az igazságügyi szakértő véleménye szerint maximum 39 km/h sebességgel lehet biztonságosan bevenni, ehhez képeset az autót vezető férfi 61 km/h-s sebességgel próbálta bevenni, amikor lesodródott. A balesetet okozó férfiről kiderült, hogy ittas, nincsen jogosítványa, sőt a kihallgatáson azt is elmondta, hogy autót is akkor vezetett életében először.

Az autót vezető 26 éves férfit a Békéscsabai Rendőrkapitányság súlyos testi sértést okozó ittas járművezetés elkövetésével gyanúsítja. A rendőrség a szükséges eljárást lefolytatta, az iratokat vádemelési javaslattal átadta az ügyészségnek.

Forrás: Police.hu