Hajszálon múlt, hogy ez a kamionos nem nyírt ki senkit a 4-es úton

2024.06.29. 14:58

Röviden:

  • A 4-es főúton, Püspökladány és Karcag között előzött egy kamion.
  • Nem érdekelte, hogy vannak körülötte közlekedők.
  • A többi sofőr mentette a helyzetet, mindenki a padka felé menekült a nagy sebességgel érkező kamion elől.
  • Szerencsére nem történt baleset.

Elképesztő, hogy olyan sofőrök is mennyire végtelenül felelőtlenül közlekednek az utakon, akiknek a vezetés a főállása. Hatványozza a problémát, amikor mindezt egy 40 tonnás kamionnal csinálja valaki, amivel, ha bármi nem adja ki, akkor szinte biztosan lesznek áldozatok.

Forrás: BP-i autósok
Forrás: BP-i autósok

Pontosan egy ilyen esetről készült felvétel most is: az egyébként hírhedt 4-es főúton, Püspükladány és Karcag között előzött egy nagypótot húzó nyerges vontató, méghozzá lendületből. A kamion a szűk úton előzött egy – vagy több – személyautót, és azzal nem törődött, hogy jönnek szemből, a manőver nem kivitelezhető biztonságosan.

Végül a többi közlekedő közös munkával elhárította a bajt: a kamionnal azonos irányban haladó autó lehúzódott, ahogy a másik irányba tartó autók is gyorsan az út széle felé húzódtak. A videót feltöltő autós szerint senkinek nem esett baja, nem történt baleset, és csak kisebb anyagi kár keletkezett.

Ez szituáció csak necces volt, de ha bármelyik közlekedő pár tizedmásodperccel lassabban reagál, annak komoly baleset lehetett volna a vége. Úgy tűnik, hogy az ittenihez hasonlóan viselkedő, felelőtlen sofőrök nem gondolnak bele, hogy egy tempósan haladó, hatalmas kamion mekkora pusztítást tud végezni. Sajnos sokszor láttunk már olyan esetet, ami nem végződött ilyen szerencsésen.

Forrás: BP-i autósok