A BMW azt kéri, ne adják el az autóit

2024.07.02. 10:32

  • Tavaly kiégett a Fremantle Highway nevű autószállító hajó, amely rakományának megmaradt részéből egy holland cég próbálna pénzt csinálni.
  • A BMW-nek ez nem tetszik, hiszen nem tudják, hogy a tűz milyen kárt okozott az autóknak.
  • A holland cég megpróbált kompromisszumos megoldást kötni, de a BMW mindenképp bezúzatná az autókat.

Tavaly hosszabban is beszámoltunk róla, hogy Hollandia partjainál kiégett a Fremantle Highway nevű Panamában bejegyzett autószállító hajó. A Fremantle Highway majdnem négyezer autót szállított, amelyek közül nagyjából ezer darab van jó, használható állapotban. Az autók között 260 darab BMW is van, ezeken megy a vita.

A baleset után a hajóért felelős biztosítótársaság megtérítette a rakományában esett kárt, amely azt is jelentette, hogy a megmaradt áru a tulajdonába került. A biztosítótársaság továbbértékesítette az egész csomagot egy holland vállalatnak, akik pénzt csinálnának a megmaradt értékesebb autókból.

A BMW szerint azonban ez kockázatos, mert nem lehet pontosan felmérni, hogy a hajón tombolt tűz milyen károkat okozott az autókban. A vállalat azt szeretné, ha az autókat nem értékesítenék tovább, inkább keresnének valamilyen módot az újrahasznosításukra. A holland cég természetesen ebbe nem ment bele, ám némi kompromisszumkészséget mutatott, amikor azt ajánlotta fel a BMW-nek, hogy az autókat nem helyben, hanem kevésbe fejlett országokban értékesíti, ahol az autókra vonatkozó előírások nem olyan szigorúak.

Az autók lerakodásáról egyébként videó is készült, amelyen nem látszanak kifejezetten rossz állapotúnak a kérdéses autók, azokat nagy gonddal emelik le a hajóról. Pár autón ugyan látszik némi füst okozta elszíneződés, de semmi olyan, ami komolyabban indokolhatja a használhatatlanságukat.

Forrás: Carscoops

Borítókép: látszólag hibátlan állapotú BMW M3 Touringot emelnek ki a Fremantle Highway gyomrából.