Kifogyott a benzin a lopott autóból, lopott hát egy másikat

2024.07.07. 07:02

  • Két autót is ellopott egy 20 éves tiszaföldvári férfi egy cég telephelyéről.
  • Végül Túrkevénél rendőri ellenőrzésbe botlott, ahol kiderült, hogy jogosítványa sincs.
  • A nyomozó hatóság a férfi őrizetbe vételéről határozott és kezdeményezte a letartóztatását.

Egy 20 esztendős tiszaföldvári férfi július 4-e hajnalán bement egy cég telephelyére, ahol több őrizetlenül hagyott autóra bukkant, bennük az indítókulccsal. A fiatal nem tudott ellenállni a kísértésnek, és választott egyet közülük.


Bár közben három gépkocsit is megrongált, új szerzeményével kihajtott a telephelyről, de nem élvezhette sokáig az autózás örömét: kifogyott az üzemanyag. A férfit azonban ekkora hatalmába kerítette a mámorító benzingőz, így visszament a telephelyre egy másik autóért.

Ebben már több volt a nafta, így az elkövető a délelőtt nagyját furikázással töltötte a környező településeken. Túrkevénél azonban belefutott egy rendőri ellenőrzésbe, ahol az autólopás ténye mellett más problémára is fény derült. A férfinek nem volt jogosítványa.

A fiatalt a nyomozók lopás miatt gyanúsítottként kihallgatták, de bűnlajstroma a rongálással és az engedély nélküli járművezetéssel is bővül. A nyomozó hatóság őrizetbe vételéről határozott és kezdeményezik letartóztatását. – írja a police.hu