Bámészkodók miatt 7 kilométeres dugó alakult ki a pénteki halálos kamionbaleset mellett

2024.07.10. 06:16

  • Halálos kamionbaleset történt pénteken az M1-es autópályán.
  • A bámészkodók, kamerázók, fényképezők miatt a túloldalon hét kilométeres dugó alakult ki.
  • A hatóságok és az út fenntartója kéri, hogy ne lassítsanak az emberek ilyen céllal, mert csak újabb balesetet idéznek elő.
  • A baleset okait egyelőre vizsgálják, nem érdemes ujjal mutogatni.

Ahogy azt korábban megírtuk, súlyos baleset történt pénteken az M1-es autópályán. Az utat fenntartó MKIF Zrt. kamerái rögzítették az eseményeket és nemrég megosztották a felvételeket. Kegyeleti okokból nem mutatják a teljes eseménysorozatot, csak azt a pillanatot, amikor a kamion utoléri társait, illetve az utána lévő állapotokat.

Az illetékes szervek megkezdték a műszaki mentést, viszont a bámészkodók miatt fantomdugó alakult ki. A pálya másik oldalán bár semmi sem akadályozta a forgalmat, annyian fotóztak, videóztak vagy csak nézelődtek az autóból, hogy az MKIF felvételei szerint hét kilométeres dugó alakult ki. Az ilyen viselkedés sok szempontból helytelen és elítélendő, az út fenntartója kér mindenkit, hogy ne akadályozzák a pálya forgalmát és főleg ne dokumentálják az eseményeket. Senki sem szeretné egy családtagját vagy ismerősét ilyen helyzetben látni az interneten vagy egyéb platformon.

A baleset okát egyelőre vizsgálják, nem érdemes ujjal mutogatni. A kamion sofőrje lehetett figyelmetlen vagy egyszerűen csak fáradt, ami miatt nem vette észre, hogy előtte fékeznek. Azonban a baleset oka lehetett rosszullét is, így amíg a vizsgálat nem ér véget, nem érdemes tippelgetni vagy bárkit is okolni.