Eladó Rod Stewart Lamborghinije, holnapig te is megveheted

2024.07.10. 14:19

  • Eladó a híres brit énekes, Rod Stewart Lamborghini Countach LP400-asa, amit még 1977-ben vett Ausztráliában.
  • Az autót Los Angelesbe hajóztatta és átépíttette egy műhellyel.
  • Később eladta, a második tulajdonos pedig átépíttette jobbról balkormányosra.
  • Később ő is továbbadta, amikor is az autót a kormányon kívül teljesen gyári állapotúra alakíttatták vissza.
  • Nemrég felújították a belterét és komolyabb szervizt végeztek rajta a stabil működés érdekében.
  • Az autó jelenleg egy aukciósháznál van, holnapig lehet rá licitálni.

Rod Stewart, brit énekes és dalszövegíró Lamborghini Countach LP400-a kalapács alá kerül, bárki licitálhat rá kellő összeggel a zsebében. A tűzpiros sportautót 1977-ben vette a zenész egy ausztráliai turné során, így az eredetileg jobbkormányos volt. Bár az aukciósház fotóin látható autó tökéletes gyári állapotnak örvend, nem csak a kormány elhelyezkedését módosították az évek során.

A most 79 éves énekes még a vásárlás évében elhajóztatta az autót Los Angelesbe, ahol a kor színvonalán elég jelentős módosításokat eszközöltek rajta. Rod az Albert Madikian Engineering műhelyére bízta az autót, ahol első körben leszórták róla az eredeti karosszériaelemeket. Kapott új első-hátsó lökhárítót, szárnyat és küszöböket, így inkább hasonlított a komolyabb Countach LP400 S-re. A tetőt megvágták és egy targa tető szerű rendszerrel pótolták ki, hogy még látványosabb legyen az összkép. Érdekes módon viszont a technikához nem nyúltak, így a 3,9 literes V12-es motor is eredeti maradt.

A brit énekes aztán 2002-ben eladta az autót, második tulajdonosa alakította az eredetileg jobbkormányos autót balosra. Egészen 2013-ig szolgált nála a Countach, majd továbbadta, szintén ebben az évben visszaállították eredeti állapotúra - a kormány kivételével, ami maradt bal oldalon. Az autó belterét 2022-ben felújították, majd idén kapott egy vaskosabb generált is, amely során az autóban cseréltek folyadékokat, gyertyákat, elektronikai alkatrészeket és hangtompító dobokat is. Ennek a költsége közel 30 ezer dollár, átszámítva 11 millió forint volt, ami elsőre soknak tűnik, de ennyibe kerül fenntartani egy öreg Lamborghinit.

Az autó rövidesen ismét gazdát cserél, a Bring a Trailer oldalán már zajlik az árverés. Legkésőbb holnapig lehet már csak licitálni, az összeg pedig 520 ezer dollárnál, átszámítva 189 millió forintnál tart. Bár biztosan hozzáad az értékéhez, hogy kié volt ez az autó, a Countach mára már önmagában sem egy olcsó autó, nem meglepő a magas ár.