Explorer Sport Trac: pickup-tanulmány a Fordtól

2004.12.03. 15:53

A Ford egy sportos teherautó-tanulmányt is bemutat Detroitban a jövő év elején. A gyártó által közölt rajzokon jól látható, hogy legtöbb sorozatgyártású kategóriatársával ellentétben Sport Trac elsősorban épített utakon való haladásra való: az óriási alufelnik, a szélesített sárvédők és a lökhárítóba épített kipufogócsövek legalább is erre utalnak. Az autó adatai közül nagyon keveset közölt eddig a Ford, így csak annyi biztos, hogy a motorházban a jól ismert 4,6 literes moduláris V8-ast találjuk, de hogy a motor teljesítménye indokolja-e a sportos formatervet, azt már nem tudni. A tanulmányautó egyik sokat hangsúlyozott újdonsága a Roll Stability Control fantázianevű menetstabilizáló rendszer. Ez az elektronikus szerkezet gyakorlatilag a jól ismert menetstablilzáló elektronika egy újabb változata, amelyet a Ford kifejezetten terepjárókban és kisteherautókban való használatra tervezett, és amellyel hamarosan a legtöbb ilyen szériamodelljét felszereli.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.