Fiat a jégen: a legerősebb Stilo az Andros Trophée versenyein lesz látható

2004.12.08. 15:32

A francia Fiat képviselet építtette a képen látható Fiat Stilo formájú versenygépet, amelynek amúgy nincs sok köze a szériamodellhez. Az Andros Trophée nevű, jeges útfelületen zajló versenysorozaton indul a villámgyors jármű, amibe építői egy 3 literes, 24 szelepes V6-os motort építettek. A 350 lóerős motor hatsebességes szekvenciális váltón keresztül hajtja az autó mind a négy keskeny, szöges gumiabroncsokkal felszerelt kerekét, így biztosítva, hogy a jármű képes legyen száguldani a fagyott útfelületen. A versenyautó egyedül a karosszéria formáját örökölte a Fiat kompakt modelljétől: a műanyag burkolat alatt acél csőváz található, így az egész jármű mindössze 950 kilogrammot nyom. Mindezek ellenére az autót kormányzó Philippe de Korsaknak nem lesz könnyű dolga: összesen 14, hasonló felépítésű autó indul ugyanabban a kategóriában, amelyikben a kék Fiat is, olyan pilótákkal mint az egykori F1-menő Alain Prost, Martin Brundle vagy a többszörös Andros Tropée-bajnok Yvan Müller.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.