Közkívánatra: Aston Martin DB9 kézi váltóval

2004.12.08. 16:09

A jövő év közepétől már nem csak automata váltóval készítik az Aston új modelljét. Az első sorozatokba ugyanis kizárólag kézzel is kapcsolható automata váltó került, és ezt sok potenciális vásárló sérelmezte, mondván, hogy egy vérbeli brit sportkocsi elképzelhetetlen tisztán mechanikus, hagyományosan H-kulisszás váltó nélkül. Így a jövő nyártól kapható lesz a DB9-es egy hagyományos hatsebességes kézi váltóval is, és ami külön jó hír, az autó még olcsóbbá is válik mintegy 5000 euróval, bár alig valószínű, hogy ez bármit is számítana a lehetséges vásárlóknak. Azt egyelőre nem tudni, hogy az új váltó milyen mértékben befolyásolja a DB9 menetteljesítményeit, de egész biztos, hogy az új változat a teljesítményzabáló hidrodinamikus nyomatékváltó hiányában érezhetően gyorsabb lesz, mint a jelenleg kapható DB9-es.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.