Változások a Ford élén

2004.12.10. 15:02

A tavasszal megkezdett személycserék befejező mozzanatának tekinthető az újabb kinevezés-sorozat. A Ford eddigi elnöke, Nick Scheele 2005. február 1-jén visszavonul, mivel betöltötte 60. életévét, helyét egy régi Ford-veterán, az 58 éves Jim Padilla veszi át. Szintén nyugdíjasként folytatja Allan Gilmour, akit 2002-ben hívtak vissza dolgozni, hogy segítsen átvenni az irányítást Bill Fordnak, aki még 2001-ben, az emlékezetes Bridgestone-botrány nyomán váltotta fel Jacques Nassert a Ford elnök-vezérigazgatói székében. A Scheele és Gilmour az elmúlt években azon fáradozott, hogy talpra állítsa a Fordot, bár erőfeszítéseiket nem koronázta teljes siker - egyesek szerint ennek köszönhető, hogy most távozniuk kell. Az új vezetés irányváltási szándéka már az ősz folyamán egyértelművé vált a Jaguar és a Land Rover veszteségeinek csökkentésére irányuló lépésekkel, és a nem túl távoli jövőben újabb intézkedések várhatók, amelyek egyrészt változtathatnak az amerikai Ford típusfejlesztési és gyártási stratégiáján, másrészt csökkenthetik a vállalatcsoport költségeit.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.