Terjeszkedik a Ssangyong

2004.12.10. 15:46

A kínai kézbe került dél-korai gyártó Oroszországban és Iránban is helyi összeszerelő üzemet nyit. Egyelőre úgy tűnik, egyik esetben sincs szó túl nagy példányszámról: a Ssangyong Oroszországban évi mintegy 7000 Rexton terepjáró eladására számít, míg Iránban 2010-ig összesen mintegy 9000 példány készülhet ugyanebből a típusból. A koreaiak Oroszországban az UAZ tulajdonosával, a Severstal-Autóval állapodtak meg de a gyártás pontos helyszínéről egyelőre nem tudni biztosat. A felek közt abban sincsen egyetértés, hogy mekkora mennyiség adható el a nagy méretű, és az orosz autóvásárlók pénztárcájához mérten igen drága autóból: míg a koreaiak szerint a fent említett évi 7000-es darabszám lenne reális, addig az orosz fél azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy néhány év múlva akár 25 ezer helyben gyártott Rextont adjanak el évente. Mind Iránban, mind Oroszországban Dél-Koreából szállított építőkészletekből raknák össze a terepjárókat, de az üzlet még így is bőven megérné: Oroszországban mintegy 40%-kal kerülhet kevesebbe a helyben összerakott Ssangyong, mint egy ugyanolyan, de importból származó típus.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.