Spyker C12 Spider: újabb szupersportkocsi Hollandiából

2004.12.13. 11:56

A múlt hét második felében mutatkozott be a Spyker sportkocsijának 12 hengeres motorral felszerelt változata. A nyitott sportkocsiba - ahogy az összes korábbi modern Spykerbe - Audi motor került, ám ezúttal nem a jól ismert V8-as, hanem az A8-as négy hengersoros, hatliteres W12-ese. A VW luxusautóiban is használt motor a holland mérnökök beavatkozása nyomán kerek 500 lóerős lett, így az 1,4 tonnás sportautót 325 km/h-s végsebességhez segíti, és 4 másodperc alatt képes felgyorsítani 100 km/h-ra. A motorhoz hatsebességes kézi váltó csatlakozik, de a szériapéldányokat automata váltóval is meg lehet rendelni. Az óriási teljesítmény átvitelét a hátsó kerekeken át önzáró differenciálmű segíti. A Spyker C12 a C8-as hosszabb tengelytávú változata, attól felépítésében és formavilágában sem különbözik jelentősen. Az új modell is térhálós alumínium vázszerkezetre épül, és a karosszéria-elemeken is csak a vezető mögött, a motortér környékén változtattak egy keveset. A Spyker C12 Spyder szériaváltozatait üvegezett kemény tetővel nettó 290 ezer euróért, azaz átszámítva mintegy 72 millió forintért lehet majd megrendelni.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.