Világautó a Nissantól?

2004.12.13. 14:12

A japán Nihon Keizai Shimbun híre szerint a Nissan egy új népautó fejlesztésébe fogott, amivel jelentős mértékben növelheti eladásait. Az új modell állítólag a Micra padlólemezére épül, akárcsak a Dacia Logan vagy a Renault Modus, és elsősorban költségérzékeny piacokon forgalmazzák majd. A hírből első olvasatra úgy tűnik, mintha a Dacia Loganról szólna Nissan feliratú álruhában, és lehet, hogy nem is tévedünk sokat. A megcélzott árfekvés ebben az esetben valamivel magasabb: 9500 dollár, azaz átszámítva mintegy 1,8 millió forint, bár végül az 5000 eurós autóként hirdetett Logan is hasonló áron került piacra. Az újsághír szerint a Nissan Kínában, Thaiföldön, Malajziában, Dél-Afrikában és Mexikóban szeretné forgalmazni a típust, ami Kínában készülne a Dongfeng Motor Co.-nél (újabb egybeesés: a Logant is ott kezdik gyártani nemsokára), azaz csupa olyan piacon, ahol a Nissan márkanév jelenleg sokkal ismertebb, mint a Renault. Így elképzelhető, hogy a Dacia néven bemutatott, de a Renault mérnökei által tervezett olcsó családi modellből még több is fogyhat, mint a korábban megszellőztetett évi 700 ezer példány, csak a maradék orrán Nissan jelvény díszeleg majd.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.