Reformok a Mitsubishinél

2000.11.08. 19:53

A Mitsubishi új elnöke, Takashi Sonobe drasztikus reformokkal kezdi elnöki pályafutását, melyek a költségek csökkentését célozzák. A legfontosabb lépésnek a japánban forgalmazott modellpaletta szűkítését tartja a cég vezetése, de az egyik japán üzem bezárását sem tartják lehetetlennek. Korábban szóba került, hogy a Mitsubishi fellendítésénél az egyik fő tulajdonos, a DaimlerChrysler a Renault Nissannal kapcsolatos stratégiáját követné, ám Sonobe elutasította a gondolatot, mondván, hogy cége önálló utakon jár. Persze az új elnök döntéseibe a német-amerikai óriáscégnek is lesz némi beleszólása. Annyiban máris másolják a Nissan megoldását, hogy a cég vezetésébe bejuttatták egyik szanálás-specialistájukat, bizonyos Eckrodt urat, aki jelenleg a DC vasúti üzemágát, az Adtranz-t vezeti. A cél persze közös, a cég adósságállományának lefaragása, amelynek 2004-ig a jelenlegi másfélmilliárd jen kétharmadára kell csökkennie.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.