A Fiat és a GM szabadulna egymástól?

2004.12.13. 16:03

A Fiat vezérigazgatója kész erővel kényszeríteni a GM-et a Fiat Auto megvásárlására, ha ez mutatkozik a legjobb megoldásnak. Sergio Marchionne a New York Timesnak nyilatkozva elmondta, hogy a GM és a Fiat közti szerződésben olyan megkötések szerepelnek - mintegy cserébe azért, hogy a GM köteles volna megvenni a Fiat Autót, ha a tulajdonosok ezt kívánnák - amelyek korlátozzák a Fiat Auto vezetésének lehetőségeit, elsősorban más autógyártókkal való együttműködések kialakításában. Marchionne az interjúban elmondta, hogy csak úgy hajlandó elfogadni a GM vásárlási kötelezettségének semmissé nyilvánítását, ha ezzel párhuzamosan a szerződés egyéb, a Fiatra nézve kellemetlen pontjait is megsemmisítik, ellenkező esetben élnek a lehetőséggel és eladják a Fiat Autót a GM-nek. "Vissza kell kapnunk a stratégiai szabadságunkat" - mondta az olasz vezető. A kenyértörésre már ezen a héten, a Fiat rendes negyedéves igazgatótanácsi ülésén sor kerülhet, ahol egyebek közt szó lesz a két autógyártó motorgyártási, típusfejlesztési és alkatrész-vásárlási együttműködésének jövőjéről. Marchionne nyilatkozatát egyelőre sem a GM, sem a Fiat nem kommentálta.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.