Tango: a Prodrive gyárthatja a szuperkeskeny villanyautót

2004.12.15. 12:18

A brit sportautó-specialistánál készülhet a szupergyors autó-karikatúra. A Tango nevű elektromos apróság prototípusára csaknem pontosan három éve figyeltünk fel különös, keskeny építése, félelmetes menetteljesítményei és váratlan kanyarstabilitása miatt. Akkor még nem lehetett tudni, hogy az egy méter széles, és kevesebb, mint két és fél méter hosszú négykerekűnek mi lesz a sorsa, de az elmúlt három évben a Commuter Cars nevű amerikai csapat nem tétlenkedett. Szövetséget kötöttek a brit Prodrive-val, kifejlesztették a Tango sorozatgyártásra is alkalmas változatát, a Tango 600-ast, és felvették a rendeléseket. Így a Prodrive-nál minden készen áll, hogy elkészítsék azt az évi 100 kisautót, amely mintegy 85 ezer dolláros árával a környezettudatos, dugóban is haladni vágyó gazdagok kedvenc játékszere lehet. Azután, ha a bolt valóban beindul, jöhet egy kevésbé erős, de negyedannyiba kerülő Tango változat, ami már az munkába járó átlagos amerikainak is életképes alternatívát kínálhat a reggeli dugóban való ácsorgással szemben.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.