Fura ötletek a Porschétól

2004.12.16. 14:15

Elképzelhető, hogy a Porsche egy hibridhajtású modellt dob piacra hamarosan, legalábbis erre utalnak a Porsche US főnökének, Peter Schwarzenbauernek a szavai. Schwarzenbauer elmondta, hogy egy munkacsoport már év eleje óta vizsgálja, hogy lenne-e értelme egy hibrid technológiával hajtott modell kifejlesztésének. "Úgy tűnik, a hibridek lehetnek a jövő járművei. Komolyan fontolgatjuk a technológia bevezetését."
Más források szerint az is előfordulhat, hogy a hibrid megjelenése előtt feltűnik egy dízel-elektromos hajtású Cayenne a piacon, bár ez ellentmondana a gyártó korábbi kijelentésének, mely szerint kizárt dolog, hogy Porschéba valaha is gázolajjal hajtott motort szereljenek. Az is felmerült, hogy a németek a Toyotával közösen fogják kifejleszteni környezetbarát hajtású autójukat.
Mindeközben a sportos modellek fejlesztését is tervezgetik, de egyelőre nem tudni, hogy a Boxsterből készítenek keménytetős kupét, avagy egy négyajtós GT-t építenek a 911-es alapjaira. Az ezzel kapcsolatos döntés 2005 közepére várható.