Fantomképek a BMW egyterűjéről

2004.12.17. 13:06

A HVTM ügyes kezű olvasói segítségével készítettünk egy kis előzetest a rég várt BMW egyterűről.

 
   
    BMW X7 by Sezlony

Az elképzelés, hogy a BMW egyterűt készítsen, nem új keletű. Ez a kategória mind Európában, mind Észak-Amerikában igen népszerű, így a gondolat, hogy a BMW egyterűt készítsen, természetesen a gyár szakembereiben is felmerült. Ugyanakkor a buszlimuzinok, és más hasonlóan praktikus járművek nehezen egyeztethetők össze a német autógyártó sportos-elegáns arculatával. Egyes források szerint egy modell tervei el is készültek, de a vezetőség úgy ítélte meg,

 
   
  BMW X33 by Andras  

hogy a hagyományos egyterű forma nagyon kilógna a kínálatból, így a tervezetet törölték, de más oldalról közelítve a problémát új fejlesztési szálakat indítottak egy új, minden eddiginél tágasabb és praktikusabb BMW modell megalkotását tűzve ki célul. A cég vezetésének nyilatkozataiból kiderült, hogy két csapat is dolgozik a probléma megoldásán:

 
   
    BMW X55 by Hammer

az RFK-1 és az RFK-2 egy kisebb és egy nagyobb modell lesz, és legalább az egyiket gyártani is fogják 2006 után. Ezek azonban már nem a klasszikus egyterű-formát követik az eddig kiszivárgott információk szerint, inkább egy tágas kombira emlékeztetnek, valahogy úgy mint a Mercedes R-osztály.

A HVTM virtuáltuning-mesterei is ezen a nyomon indultak el: az X7, az X55 és az X33 jelzésű modellek ugyan különféle típusokon alapulnak, de mindhárom fantomkép közös jellemzője a rövid orr, a hosszú kabin és a kombiszerű felépítés.