A Chrysler beszünteti a kétajtós tömegmodellek gyártását

2004.12.20. 17:44

A Stratus és a Sebring kupéváltozatait 2005 végén törlik a kínálatból, így a sportkocsikat - amilyen a Viper vagy a Crossfire - leszámítva a Chrysler kínálatából teljesen eltűnnek a kétajtós modellek. A Chrysler terméktervezésért felelős alelnöke, Trevor Creed szerint a vásárlók az utóbbi években inkább a négyajtós modellek praktikus kialakítását értékelik, és egyre kevesebben vásárolnak kupé modelleket, így a kétajtósok gyártása ma már nem kifizetődő. Persze ez önmagában még nem lett volna elég a típusok gyártásának befejezéséhez, de a Stratus és a Sebring kétajtósokat a Mitsubishi amerikai üzemében állítják elő, és a Chrysler gyártási szerződése a japánokkal 2005-ben lejár, a gyártósorok átköltöztetése pedig túl költségesnek bizonyulna.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.