Székházeladással javít helyzetén a Mitsubishi

2004.12.21. 15:34

A Mitsubishi épület eladásából 286,7 millió dollár jut az autógyártónak, a maradékon a Mitsubishi Corp. és a Mitsubishi Heavy Industries, a Mitsubishi Motors két anyacége osztozik. A japán autógyártó cég központja ennek következtében a Japán északi részén található Kiotóba költözik 2006 közepén, ahol egy irodaház jóval alacsonyabb költséggel tartható fenn, mint a túlzsúfolt és csillagászati telekárairól is híres fővárosban. A székház eladása csak egy az utóbbi hónapok elkeseredett akciói közül. A cég korábban jelentős mennyiségű földterületet adott el, és mintegy kétmilliárd dollárért eladta az amerikai vásárlóknak nyújtott hitelek hitelezői jogait is, hogy minél hamarabb hozzájusson az új modellek kifejlesztéséhez szükséges anyagi fedezethez.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.