Dízel-sportkocsin dolgozik a Lamborghini?

2004.12.22. 13:35

Állítólag már tesztelik a VW V10-es dízelmotorjával hajtott Gallardót, amely néhány év múlva akár gyártásba is kerülhet. Az eddig kiszivárgott hírek szerint a világ legerősebb személyautó-dízelmotorjaként számon tartott 313 lóerős ötliteres TDI motort gond nélkül sikerült elhelyezni a kisebbik Lamborghini hátuljában, és az olasz márka mérnökei elégedettek is az elérhető menetteljesítményekkel, viszont a motor karakterét egyelőre nem sikerült az új felhasználási területhez igazítani. A tízhengeres ugyanis az összes rossz értelemben vett turbódízel-tulajdonsággal rendelkezik: legnagyobb fordulatszáma igen alacsony, és ezen belül is csak egy viszonylag keskeny sávban szolgáltat megfelelő teljesítményt. Így a Lamborghini mérnökei most azon dolgoznak, hogy a dízelmotort áthangolják, tulajdonságait hasonlóbbá tegyék egy benzinmotoréhoz. Hogy végül lesz-e a dologból valami, azt persze még nem tudni, de a fejlesztések semmiképp nem vesznek kárba, hiszen az összegyűjtött tapasztalatokat nyilván megosztják az anyacég dízelmotor-fejlesztő részlegével...

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.