Új Toyoták nehézfémek nélkül

2004.12.22. 14:29

2006-ban jelennek meg az első japán modellek, amelyekből három veszélyes nehézfém teljesen hiányzik, és ólmot is sokkal kisebb arányban tartalmaznak, mint jelenleg futó elődeik. A Toyota még 2003-ben kezdte meg egy olyan gyártási eljárás kidolgozását, amiben már egyáltalán nem kap szerepet a higany, a kadmium és a hexavalens króm, valamint a felhasznált ólom mennyisége is legfeljebb a tizedrésze az 1996-ban alkalmazott szintnek: az új modellekbe ólom már csak az akkumulátorok révén kerül. Az első nehézfémmentes autó valószínűleg a Lexus LS lesz, amelyet nagyjából másfél év múlva mutatnak be, de 2008-tól már a teljes európai és japán modellpalettát az új eljárásokkal gyártják, mivel a négy nehézfém alkalmazását ettől az időponttól mindkét országban törvények tiltják.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.