Kínai induló a túraautó világbajnokságon

2004.12.29. 13:46

A China Brillance gyári csapattal szándékszik részt venni a 2005-ben induló versenysorozatban. A versenyautó a kínai gyártó egyetlen önálló típusán, a Zhonghua nevű limuzinon alapul. A 4,8 méter hosszú, CA720 központi kódnéven futó modellt kétliteres négyhengeres Mitsubishi motor hajtja, formaterve pedig az ItalDesign munkája. Az M1 néven emlegetett versenyváltozatról egyelőre keveset tudunk, bár egyes források szerint a kínaiak ennek a fejlesztését Angliában végeztetik az egykori Formula 1-es sztártervező, John Barnard közreműködésével. A legutóbbi bejelentés szerint a látványos piros autóból három vesz majd részt a 2005-ös WTCC (World Touring Car Championship, azaz túrakocsi világbajnokság) versenyeken, bár egyelőre sem a versenyzőkről, sem a csapat vezetéséről nem tudunk biztosat.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.