Kérdésessé vált a McLaren-Mercedes P8 sorsa

2004.12.30. 09:16

A Smart ForMore-hoz hasonlóan állítólag az újabb sportkocsi fejlesztését is felfüggesztette a Mercedes új vezetője, Eckhard Cordes. A középmotoros modell, amely az SL és az SLR közti rést lett volna hivatott kitölteni és a Lamborghini Gallardo, valamint a Ferrari Modena vetélytársa lehetett volna, a belső források szerint túl költségesnek találtatott. Úgy tudjuk, a P8 mellett más, egyelőre ismeretlen rétegmodellek is ugyanerre a sorsra jutottak: a Mercedes új vezetése ezek sorsáról a várható költségek és a piaci lehetőségek újbóli felmérése után dönt majd, addig viszont felfüggesztik a fejlesztési munkákat, hogy elkerüljék a felesleges költségeket. Mindez persze nem vonatkozik a fontos Mercedes modellekre: az S-osztály vagy a C-osztály utódjának fejlesztése zavartalanul folyhat tovább, hisz ezekre bizonyosan szükség lesz a távolabbi jövőben is.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.