Németországban már készül a Dacia alapú versenyautó

2004.12.30. 09:55

Az ADAC a Renault modellek átépítésére szakosodott Elia közreműködésével egy új, alacsony költségvetésű versenysorozatot alapoz az olcsó Dacia modellre. A tervek szerint a versenyautóból már a 2005-ben vagy 50 példányt gyártanak, és egy Logan kupát indítanak azok számára, akik a jelenleg futó belépőszintű autóversenyeket sem tudják megfizetni. Az elképzelés szerint a Renault Clio alkatrészekkel feljavított autókat két versenyző közösen vásárolhatná meg és használhatná, így egy teljes tíz futamos versenyszezon költségvetése egy főre vetítve nem haladná meg a 8500 eurót a versenygép után fizetendő részletekkel együtt sem. A német kezdeményezés valószínűleg csak a legelső a sorban, hiszen a Logant alacsony ára, és az a tény hogy számos alkatrésze megegyezik a korábbi Renault modellekéivel, a versenyautó-építők és utcai tuningolók számára igen vonzóvá teheti.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.