Saturn Sky: újabb roadster a GM-től

2005.01.10. 12:32

A Saturn első sportkocsija az Aura limuzinhoz hasonlóan európai mintákat követ. A Pontiac Solstice testvérmodelljét, amely szintén a Kappa elnevezésű költséghatékony sportkocsi-platformra épül, a GM sajtóközleménye szerint a Vauxhall VX Lightning tanulmány ihlette, amelyet az Opel brit klón-márkája még 2003 tavaszán mutatott be.

Az éles vonalak valóban a brit tanulmányra utalnak, de a Saturn Sky formai megoldásai alapján lehetne éppen az Opel Speedster utódja is - sokan arra tippelnek, hogy így is lesz. Az autó műszaki szempontból megegyezik a végleges Pontiac Solstice-szal, azaz egy 170 lóerős 2,4 literes Ecotec motor hajtja a hátsó kerekeket ötsebességes manuális vagy automata váltón keresztül.

Az európai tervekről egyelőre nem tudni semmi biztosat, de az már biztos, hogy a Detroit Motor Show újdonsága 2006-ban gyártásba kerül a GM Wilmingtonban működő gyárában, és 25 ezer dollár, azaz átszámítva 4,7 millió forint alatti áron kerül a kereskedésekbe, így várható, hogy az európai szürkeimportőrök egyik kedvence lesz, ha addig meg nem érkezik az Opel változat.